Клуби за інтересами та гуртки:

Центральна бібліотека імені І.Я. Франка:

Краєзнавство органічно з'єднує минуле, сьогодення і майбутнє, відкриває нове у вже відомому, тому особлива увага приділяється дослідженням історії «малої Батьківщини» та пропаганді краєзнавчої літератури. В цьому допомагають щотижневі краєзнавчі читання, які проходять щочетверга в ЦБ імені І.Я.Франка. Краєзнавчі читання – це об’єднання зусиль по вивченню минулого та сучасного, знайомство з цікавими особистостями.

Бібліотека-філія №1 імені М.О.Некрасова:

На базі найстарішої масової бібліотеки міста - першої безкоштовної народної читальні, заснованої у 1891 році Харківськім товариством розповсюдження в народі грамотності, продовжив роботу клуб любителів історії «Ерудит». Заради збереження історичної пам’яті працівники бібліотеки проводять заходи, які допомагають вивчати Всесвітню історію, історію України та міста.

Бібліотека-філія №19 імені П. Грабовського:

З метою зв’язку поколінь, передачі молоді досвіду, духовних цінностей, мудрості життя старшого покоління бібліотека тісно співпрацює з ветеранською організацією Новобаварського району. На базі бібліотеки №19 працює клуб «Юність», в роботі якого особлива увага приділяється патріотичному вихованню, традиційно в бібліотеці проходять зустрічі ветеранів з учнями шкіл.

Бібліотека-філія №20 імені М.Кисляк:

На базі бібліотеки №20 працює етнографічно-народознавчий клуб «Барвінок». Розуміючи важливість знання свого коріння в бібліотеці проходять заходи по вивченню історії, фольклору, мистецької спадщини найстарішого мікрорайону Новобаварського району – Лідного, працівники бібліотеки збирають експонати для створення кімнати - музею історії Лідного. Багато заходів призначено видатним особистостям Лідного, серед яких герої Радянського Союзу.

Бібліотека-філія №23 імені М.Ю.Лермонтова:

На базі бібліотеки №23 створено бібліотеку сімейного читання в якій відкрито «Літературну вітальню», де проходять зустрічі з поетами та письменниками, а також для найменших читачів працює ляльковий театр.

Бібліотека-філія №30 імені О.Герцена:

Бібліотека сімейного читання, на базі якої працює музичний салон «Гармонія». Працівники бібліотеки розповідають читачам про відомих композиторів, музикантів та співаків, а учні та викладачі Дитячої музичної школи №7 виконують музичні твори.

Бібліотека-філія №36 імені М. Добролюбова:

Клуб естетичної направленості працює на базі бібліотеки №36. Розповіді про композиторів, художників, письменників – це направленість клубу «Муза». Частими гостями бібліотеки є викладачі та учні Дитячої музичної школи №7.

Центральна дитяча бібліотека:

На протязі багатьох років на базі Центральної дитячої бібліотеки працює клуб «Читайка», покликаний виховувати інтерес та любов до читання. Кожне засідання клубу проводиться в цікавій, ігровій формі або у формі лялькового спектаклю. Під час лялькової вистави діти з цікавістю спостерігають за героями, співчувають їм, відповідають на запитання ляльок, виконують їх доручення, дають поради, попереджають про небезпеку, прагнуть допомогти героям казок.

Вікторини, кросворди, конкурси - засоби зацікавити дитину книгою, привити любов до читання.

Бібліотека-філія №7 імені А.Барто:

Вже не один рік працює на базі дитячої бібліотеки №7 клуб «Чомучка». Вихованці дитячого садочку, учні загальноосвітніх шкіл та Дитячої школи мистецтв №2 – постійні відвідувачі бібліотеки. Конкурси, вікторини, ляльковий театр, а також пісні та танці талановитих дітей – яскрава візитка масових заходів бібліотеки.

Кол-во просмотров: 954

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.