27 вересня 2019 року Центральну дитячу бібліотеку імені О. Матросова ЦБС Новобаварського району м. Харкова відвідали учні 1-го класу Першотравневої ЗОШ I-III ступеня разом з вчителькою і батьками.

Гостям був організований теплий і дружній прийом. Дітей ознайомили з бібліотекою, звернули увагу на велику кількість яскравих і цікавих книжок, які знаходяться у нашому Книжковому домі та показали лялькову виставу «Веселі зустрічі з Кузею в бібліотеці», в якій дітлахи приймали активну участь, а також грали, весело танцювали, відгадували загадки про бібліотеку та взагалі на зустрічі школярі дізналися багато нового і цікавого.

/Files/images/vyistavki/Зустріч1.JPG /Files/images/vyistavki/Зустріч2.JPG


Наші «Краєзнавчі читання» виходять за межі бібліотеки! Ми започаткували чудову традицію, прослухавши доповідь, потім з нашими читачами-краєзнацями відправитись у мандри та побачити все на власні очі. Після доповіді М.М.Красікова "Таранушенко Стефан Анрійович - український мистецтвознавець, історик архітектури" 13 травня 2019 року ми відвідали етнографічний музей "Слобожанські скарби" імені Гната Хоткевича. Музей знаходиться у НТУ"ХПІ", директор музею Михаил Красиков професор кафедри етики і естетики та теорії культури НТУ "ХПІ" провів для нас цікаву екскурсію!

Зібрання музею - це понад 1000 одиниць зберігання. М.М.Красіков розповів про кожну річ: як вона сприймалася людиною традіційної народної культури, як використовувалась у магічних обрядах, які повір'я, прикмети, прислів'я з нею пов'язані. Серед речей – вишиті домоткані рушники, сорочки, фартухи, підзори; керсетки, пояси, личаки; прядка, веретено, мотовило, кужіль, гребні, елементи ткацького верстата; праник, рубель, качалка, залізні праски, кочерга, рогачі, чепіла, хлібна лопата; ночви, дерев’яна цеберка, коромисло, колиска, ступа, макогін, ваги, ковганки, ціпи, ярмо, серп, ключка, сажалка, істик, дерев’яне колесо, дерев’яна лопата з металевим наконечником (1880-хрр.), дерев’яний і глиняний посуд, кахлі (1830-х рр.), писанки, зразки обрядового печива, іграшки-свистунці, ікони, вишиті народні «картинки» і багато чого іншого. Окрема експозиція – меморіальна, присвячена Гнатові Хоткевичу. Будемо і надалі продовжувати цю традицію та вивчати свою малу Батьківщину!

/Files/images/s_2017_tsb/Музей ХПІ1.jpg /Files/images/s_2017_tsb/Музей ХПІ2.jpg


Знову наші «Краєзнавчі читання» вийшли за межі бібліотеки! 17 квітня 2019 року, на запрошення активної учасниці «Краєзнавчих читань», краєзнавця Марини Володимировни Побєдіной, працівники Центральної бібліотеки імені І.Я.Франка, разом з читачами-краєзнавцями, відвідали виставку живопису та графіки професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв Володимира Олексійовича Побєдіна "Чарівна магія природи", яка проходить у Музеї видатних харків'ян ім. К.І.Шульженко.

Марина Володимирівна провела цікаву екскурсію, розповідь про батька та його творче надбання. Відвідувачі виставки доторкнулися до чарівного мистецтва художника, графіка, нашого земляка Володимира Олексійовича Побєдіна. Дякуємо Маринє Володимирівнє за організацію виставки, за збереження пам'яті свого талановитого батька!

/Files/images/vyistavki/Музей Шульж.1.jpg /Files/images/vyistavki/Музей Шульж.2.jpg

/Files/images/vyistavki/Музей Шульж.3а.jpg /Files/images/vyistavki/Музей Шульж.4а.jpg


У рамках проекту «Відкрий для себе рідне місто», 29 квітня 2019 року працівники Центральної бібліотеки ім. І.Я. Франка ЦБС Новобаварського району м. Харкова, у рамках «Краєзнавчих читань», для читачів-краєзнавців організували екскурсію до громадського музею "Обереги музичної Харківщини"!

Відкритий 30-го серпня 2014 року музей "Обереги музичної Харківщини" являє собою першу і поки що єдину не тільки в Україні, але і на всьому пострадянському просторі спробу на найцінніших артефактах відтворити основні етапи розвитку музичного мистецтва Харкова з кінця XVIII сторіччя по сьогодення. Екскурсію провів організатор та автор музею Щербінін Юрій Леонідович. У музеї зберігається унікальна колекція експонатів, цінних не лише для України, а й для всього світу! Велика подяка Щербініну Ю.Л. за ентузіазм, працю, натхнення!

/Files/images/vyistavki/Обереги1.jpg /Files/images/vyistavki/Обереги2.jpg

/Files/images/vyistavki/Обереги3.jpg /Files/images/vyistavki/Обереги4.jpg


24 березня 2019 року в Центральній дитячій бібліотеці ім. О. Матросова ЦБС Новобаварського району м. Харкова відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019» («Найкращий читач України – 2019»).

У конкурсі взяли участь переможці І етапу – це читачі Центральної дитячої бібліотеки ім. О.Матросова, бібліотеки-філії №7 ім.А.Барто та учні 7-х класів ЗОШ №54, ЗОШ №93, ЗОШ №153 та гімназії №13. Учасники конкурсу цікаво розповідали про свої улюблені книги, висловлюючи свої думки про героїв книг, їх вчинки, характери. Свої виступи вони супроводжували комп’ютерними презентаціями, творчими роботами, поробками, тощо.
Переможцем ІІ етапу конкурсу став Володарський Єгор - учень 7-В класу ЗОШ №93, який буде представляти Новобаварську ЦБС на Обласному конкурсі «Найкращий читач України – 2019». Координатор ІІ етапу конкурсу – головний бібліотекар ЦДБ Недорубко Ольга Володимирівна.

/Files/images/vyistavki/Найкр.1.JPG /Files/images/vyistavki/Найкр.2.JPG


2019 рік


25 жовтня 2018 року в Театрально-концертному центрі ХАТОБу відбувся ІV Обласний патріотичний форум «Ми діти твої, Україно!», присвячений Дню захисника України.

На форумі відбулася церемонія нагородження переможців та лауреатів дитячих конкурсів. Новобаварський район міста Харкова достойно представив переможець конкурсу дитячого читання «Книгоманія» («Найкращий читач України – 2018 року») Володарський Єгор – учень 7-В класу ЗОШ № 93, читач Центральної дитячої бібліотеки, який посів ІІІ місце в цьому конкурсі та був нагороджений Почесною грамотою та подарунками. Для учасників ІV Обласного патріотичного форуму «Ми діти твої, Україно!» була розгорнута тематична експозиція творчих робіт дітей, оформлена книжкова воставка «Сила нескорених» та театралізована вистава по Р.Кіплінгу «Мауглі» у виконанні колективу дитячого театру «Сорванцы» Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості.

/Files/images/prochee/Обл. патр. форум1.JPG /Files/images/prochee/Обл. патр. форум2.JPG


23 травня у ЗОШ № 127 пройшов випускний 4-го класу. Працівники бібліотеки-філії №19 ім. П.А. Грабовського ЦБС Новобаварського району м. Харкова взяли активну участь в підготовці цього заходу. Жартівливі - презентація навчального процесу, пісні, гуморески на шкільне життя, у виконанні учнів були дуже цікавими і креативними.

/Files/images/filial_19/Выпускной1.JPG /Files/images/filial_19/Выпускной2.JPG


26 квітня 2018 року на бізі Центральної дитячої бібліотеки ім. О.Матросова ЦБС Новобаварського району м. Харкова, за участі представника Новобаварського районного відділу у м. Харкові Головного управління ДСНС України у Харківській області, для працівників бібліотек Централізованої бібліотечної системи Новобаварського району, відбувсятренінг з питань цивільного захисту та пожежної безпеки «Тренування персоналу у діях на випадок пожежі».

Працівники бібліотек пройшли перевірку знань та навичок з організації гасіння пожежі на початковому етапі, із застосуванням первинних засобів пожежегасіння. Провели тренування по евакуації людей у випадку пожежі та надзвичайних ситуацій. Було відпрацьовано надання першої домедичної допомоги та взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами та підрозділами екстреної медичної допомоги.

/Files/images/prochee/Тренинг1.JPG /Files/images/prochee/Тренинг2.JPG


25 березня 2018 року в ЦДБ ім. О. Матросова ЦБС Новобаварського району м. Харкова відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2018» («Книгоманія – 2018»).

У конкурсі взяли участь переможці 1 етапу – це читачі ЦДБ, бібліотеки-філії №7 та учні 6-7 класів ЗОШ №54, №93 та гімназії №13. Учасники конкурсу цікаво розповідали про свої улюблені книги, аналізуючи прочитане, висловлюючи свої думки про героїв книг, їх вчинки, характери, супроводжуючи свої виступи комп’ютерними презентаціями, творчими роботами, малюнками, поробками з бісеру та інше. Діти декламували свої вірші, читали байки Павла Глазового.
Враховуючи спрямованість конкурсу на популяризацію культурної спадщини Харківщини, учасники представили свої презентації на теми: «Перлини культурної спадщини Харкова», «Культурні та історичні пам’ятники Харківщини».
Переможцями 2 етапу конкурсу стали: Баранік Поліна (гімназія №13 – 6-Г клас), Володарський Єгор (ЗОШ № 93 – 6-В клас), Свириденко Юлія (ЗОШ №54 – 7-Б клас), які будуть представляти Новобаварську ЦБС на Обласному конкурсі «Найкращий читач України – 2018». Координатор ІІ етапу конкурсу – головний бібліотекар ЦДБ Недорубко Ольга Володимирівна.

/Files/images/prochee/Книгомания 2018-1.JPG /Files/images/prochee/Книгомания 2018-2.JPG

/Files/images/prochee/Книгомания 2018-3.JPG /Files/images/prochee/Книгомания 2018-4.JPG



2018 рік

Читачі дитячих бібліотек ЦБС Новобаварського району приймали участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого читання „Книгоманія – 2017”. Учасниця конкурсу, Лиман Єлизавета, стала переможцем конкурсі дитячого читання за номінацією „За прихильність до сучасної літератури”.

24 жовтня Харківська обласна бібліотека для дітей урочисто вручала призи переможцям. Для дітей були організовані дитячі творчі виступи, а також вистава по книзі М.Старицького „За двома зайцями”.

/Files/images/prochee/книгомания 2017.jpg /Files/images/prochee/Книгомания 2017-1.jpg

/Files/images/prochee/Книгомания 2017-2.jpg /Files/images/prochee/Книгомания 2017-3.jpg


24 апреля 2017 года на Слобожанских чтениях в секции «Историческое краеведение» с докладом «Театральная жизнь Залопанского района» выступила главный библиограф Центральной библиотеки имени И.Я.Франко централизованной библиотечной системы Новобаварского района г. Харькова Бежанова Вера Сергеевна.

/Files/images/s_2017_tsb/Слоб. чтения1.jpg /Files/images/s_2017_tsb/Слоб. чтения2.jpg


14 квітня 2017 року в Центральній дитячій бібліотеці ім.О.Матросова ЦБС Новобоварського району г. Харкова, для дітей 1-А класу ЗОШ №59, була проведена екскурсія «Нам без книг никак нельзя».

Дітей ознайомили з абонементом, читальними залами бібліотеки та з правилами бережного користування книгами. Весела лялькова вистава, участь дітей в різноманітних конкурсах, іграх створили у дітлахів радісний святковий настрій.

/Files/images/tsdb/нам1.JPG /Files/images/tsdb/нам2.JPG


26 березня 2017 року в ЦДБ ім. О. Матросова ЦБС Новобаварського району м. Харкова відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2017».

У конкурсі взяли участь переможці 1 етапу – це читачі ЦДБ, бібліотеки-філії №7 та учні 6-7 класів ЗОШ №59,127,153 та Пісочинського колегіуму. Юні учасники цікаво й змістовно розповідали про свої улюблені книги, про їх героїв, використовуючи також свої комп’ютерні презентації. На розсуд журі були представлені читацькі щоденники, малюнки, також творчі роботи на тему «Мандруй, читай, світ пізнавай» (До Міжнародного Року туризму).
Переможцями конкурсу стали: Герасимова Олена (ЗОШ №127 – 6-А клас), Лиман Єлизавета (Пісочинський колегіум – 7-Б клас), які будуть представляти Новобаварську ЦБС на Обласному конкурсі «Найкращий читач України – 2017». Координатор ІІ етапу конкурсу – головний бібліотекар ЦДБ Недорубко Ольга Володимирівна.

/Files/images/tsdb/Найкр. чит.17.JPG /Files/images/tsdb/Найкр. чит.17-2.JPG


Відкриття 13 грудня 2016 року по вулиці Полтавський шлях №24 пам’ятної дошки видатному фотохудожнику Олексію Михайловичу Іваницькому – є визначною подією у культурному житті не тільки Харкова, а і України, тому що, фотографія сприяє збереженню соціальної пам’яті, як важливого фактору формування національної свідомості.

На відкритті меморіальної дошки були присутні співробітники Центральної бібліотеки ім. І.Я.Франко головний бібліограф Бєжанова Віра Сергіївна і бібліотекар Мєсяц Оксана Вікторівна.
/Files/images/vyistavki/открытие мемориальной1.jpg /Files/images/vyistavki/открытие мемориальной2.jpg

/Files/images/vyistavki/открытие мемориальной3.jpg /Files/images/vyistavki/открытие мемориальной4.jpg


У рамках виставки «НЮ. Живопис. Графіка. Скульптура» 10 грудня 2016 року в Художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбувся дискусійний майданчик «НЮ» Зінаїди Серебрякової в контексті світової традиції та сучасних трендів» за участю художників та мистецтвознавців.

Співробітники Центральної бібліотеки імені І.Я.Франка: головний бібліограф В.С.Бєжанова та бібліотекар О.В.Мєсяц відвідали виставку та були присутні на дискусійному майданчику.
/Files/images/vyistavki/Ню1.jpg /Files/images/vyistavki/Ню3.jpg
/Files/images/vyistavki/Ню2.jpg /Files/images/vyistavki/Ню4.jpg


30 листопада 2016 року в бібліотеці-філії №1 ім. М.О.Некрасова ЦБС Жовтневого району м.Харкова відбулося свято «Мій край – моя історія жива» (до 125-річчя від дня заснування першої публічної бібліотеки).

1 грудня 1891 року – офіційна дата відкриття першої безкоштовної народної читальні в нашому місті. Серед ініціаторів відкриття бібліотеки були такі видатні харків’яни, як Х.Д.Алчевськ, М.М.Бекетов, В.Я.Данилевський. Працювала в народній читальні і славнозвісна Л.Б.Хавкіна, яка зробила перший друкований каталог читальні. Л.Б.Хавкіна також організовувала для читачів концерти з вступними бесідами.
У 1904 році бібліотеці було присвоєно ім’я народного поета М.Некрасова. У 1919 році бібліотека була націоналізована і стала громадською масовою бібліотекою №1 ім.М.О.Некрасова. Зараз бібліотека №1 - це бібліотека сімейного читання, яка включає до себе абонемент для дорослих та дітей, читальний зал та інтернет-зал.
Гостям свята був продемонстрований фільм про засновників бібліотеки та показана презентація бібліотеки. Продовжилось свято виступами творчих колективів автотранспортного коледжу та дитячої школи мистецтв №2 ім. П.І.Чайковського. Після концерту пролунали слова подяки та привітання співробітникам бібліотеки з нагоди ювілею.
/Files/images/filial_1/125-річчя1.JPG /Files/images/filial_1/125-річчя2.JPG

/Files/images/filial_1/125-річчя3.JPG /Files/images/filial_1/125-річчя4.JPG

/Files/images/filial_1/125-річчя5.JPG /Files/images/filial_1/125-річчя6.JPG


24 листопада 2016 року, на честь святкування 65-річчя бібліотеки-філії № 19 ім. П.А.Грабовського і 40-річчя присвоєння їй імені великого українського поета, нашого земляка Павла Арсеновича Грабовського, працівниками бібліотеки та учнями ЗОШ № 127 був проведений букстрит: “Знайомство з поетом”.

Захід проходив на території колишньої духовної семінарії, в якій навчався юний поет, біля його погруддя, який був встановлений в 2004 році. Учні поклали квіти, прочитали вірші поета, ознайомилися з його біографією.
/Files/images/filial_19/65-річчя філії №19(1).JPG /Files/images/filial_19/65-річчя філії №19(2).JPG


13 листопада 2016 року в Центральній дитячій бібліотеці ім. О.Матросова ЦБС Жовтневого району м. Харкова відбувся II етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології серед учнів шкіл Жовтневого району.

На олімпіаді були представлені проекти з питань екології, кращими проектами були роботи учнів 11 класу ЗОШ №162 Іскариця Артема і 11 класу ЗОШ №153 Малєєвої Анастасії. Переможці цієї олімпіади будуть представляти Жовтневий район на обласній олімпіаді. Бажаємо перемог!
/Files/images/vyistavki/Олімпіада з екології1.JPG /Files/images/vyistavki/Олімпіада з екології2.JPG


30 сентября 2016 года в Центральной детской библиотеке им. А. Матросова ЦБС Октябрьского района г. Харькова состоялось праздничное мероприятие, посвященное Всеукраинскому дню библиотек и 70-летнему юбилею ЦДБ им. А. Матросова.

Трудовой коллектив библиотеки пришли поздравить главный специалист Отдела культуры по Октябрьскому району Департамента культуры Харьковского городского совета Ирина Николаевна Карпова, директор ЦБС Октябрьского района Елена Эдуардовна Мунтянова, председатель профсоюзного комитета ЦБС Антонина Александровна Завада, а также коллеги из библиотек – филиалов нашего района.
За высокий профессионализм и большой вклад в развитие библиотечного дела, неординарный подход к организации работы с детьми и в связи с 70-летием основания Центральной детской библиотеки им. А. Матросова были вручены грамоты и ценные подарки.
Заместитель директора по работе с детьми О. П. Трощий, рассказав об истории создания библиотеки, её сотрудниках, отметила их заслуги и многолетний труд в стенах библиотеки. К поздравлениям и пожеланиям присоединились сотрудники библиотек – филиалов ЦБС Октябрьского района, праздник прошел весело, задорно и интересно. На празднике прозвучали стихи в исполнении авторов, проводились различные конкурсы, так же были предложены вниманию юмористическая инсценировка из библиотечной жизни.
/Files/images/tsdb/70 лет ЦДБ1.JPG /Files/images/tsdb/70 лет ЦДБ2.JPG

/Files/images/tsdb/70 лет ЦДБ3.JPG /Files/images/tsdb/70 лет ЦДБ4.JPG


1 июня 2016 года сотрудники библиотек Централизованной библиотечной системы Октябрьского района г. Харькова приняли участие в общерайонном мероприятии, посвященном Дню защиты детей.

В парке, возле «Культурно-делового центра Бавария», и в парке имени Г.Ф.Квитки-Основьянеко для детей района библиотекари подготовили и провели веселые детские конкурсы и викторины: «Знаете ли Вы?», «Самая, самая», «Угадай сказку», конкурс загадок и раскрасок, конкурс на лучшее чтение стихотворений о школе, викторины на знание украинских народных сказок и героев литературных произведений – за участие в конкурсах и викторинах дети получили призы. Также ребята с большим удовольствием посмотрели кукольный спектакль "Приключения домовенка Кузи и Бабы Яги".

/Files/images/vyistavki/1 июня (16)1.jpg /Files/images/vyistavki/1 июня (16)2.JPG

/Files/images/vyistavki/1 июня (16)3.JPG /Files/images/vyistavki/1 июня (16)4.JPG

/Files/images/vyistavki/1 июня (16)5.JPG /Files/images/vyistavki/1 июня (16)6.JPG


21 апреля 2016 года на Слобожанских чтениях в секции «Историческое краеведение» с докладом «Краеведческая работа в Центральной библиотеке имени И.Я.Франко» выступила главный библиограф ЦБ имени И.Я.Франко централизованной библиотечной системы Октябрьского района г. Харькова Бежанова Вера Сергеевна.

/Files/images/c_23_oktyabrya/Слобожанские1.jpg /Files/images/c_23_oktyabrya/Слобожанские2.jpg

/Files/images/c_23_oktyabrya/Слобожанские3.JPG /Files/images/c_23_oktyabrya/Слобожанские4.JPG

/Files/images/c_23_oktyabrya/Слобожанские5.JPG /Files/images/c_23_oktyabrya/Слобожанские6.JPG


20 березня 2016 року в Центральній дитячій бібліотеці імені О.Матросова ЦБС Жовтневого району м. Харкова відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2016». В ньому взяли участь переможці І етапу конкурсу – це читачі ЦДБ, бібліотеки-філії № 7 та учні 6-7 класів ЗОШ № 54,59,153 та школи-інтернату №9.

Учасники конкурсу дуже змістовно і цікаво розповідали про свої улюблені книги, про їх героїв, аналізуючи вчинки та характери. Кожен учасник конкурсу на розсуд журі представив читацький щоденник, творчу роботу, а також реферати. Юні читачі жваво спілкувалися, презентуючи себе та свої роботи, змагаючись за честь взяти участь у ІІІ етапі конкурсу.
Переможцями стали: Лиман Єлизавета – 6-Б клас, Гіншпун Анастасія – 7 клас, з чим і привітали переможців, нагородивши їх цікавими книгами.
Координатор ІІ етапу конкурсу - головний бібліотекар ЦДБ Недорубко Ольга Володимирівна.

/Files/images/vyistavki/Найкращий читач 2016-1.JPG /Files/images/vyistavki/Найкращий читач 2016-2.JPG


9 февраля 2016 года сотрудники Центральной библиотеки имени И.Я.Франко - главный библиограф Бежанова Вера Сергеевна, зав. отделом обслуживания Баева Наталия Петровна и библиотекарь Бровко Елена Леонидовна, по приглашению инициатора создания фильма - читателя Центральной библиотеки имени И.Я.Франко, краеведа, историка, участника краеведческих чтений Пушкаря Виктора Ивановича, присутствовали на презентации документального фильма «Этнические немцы Харькова», которая состоялась в медиа-центре «Время».

Полнометражный документальный фильм «Этнические немцы Харьковщины» рассказывает об истории поселения немцев в городе Харькове, об их вкладе в науку, медицину, экономику и культуру города и приурочен к трагической дате — 75-летию депортации немцев. Данный фильм предлагает новый взгляд на то, какой вклад внесли немцы в развитие Харьковщины и страны в целом. Фильм создан в кооперации с Советом немцев Украины при поддержке Федерального министерства внутренних дел Германии и Благотворительного фонда «Общество развития».

/Files/images/c_23_oktyabrya/Этнические немцы1.jpg /Files/images/c_23_oktyabrya/Этнические немцы2.jpg

/Files/images/c_23_oktyabrya/Этнические немцы3.jpg /Files/images/c_23_oktyabrya/Этнические немцы4.jpg


5 января 2016 года в Детской школе искусств №2 имени П.И.Чайковского, в рамках проекта "краеведческий акцент", для преподавателей школы, Оксана Викторовна Месяц - библиотекарь Центральной библиотеки имени И.Я.Франко ЦБС Октябрьского района г. Харькова, прочитала лекцию «Наш земляк – композитор Георгий Мовсесян».

Георгий Викторович Мовсесян – советский композитор-песенник, Народный артист России, родился 2 августа 1945 года в Харькове. В детстве научился играть на аккордеоне, посещал кружок в Харьковском Доме учителя. Георгий Викторович Мовсесян написал музыку более чем к 70-ти произведениям, работал с такими знаменитыми поэтами как: Анатолий Федорович Землянский и Борис Савельевич Вахнюк, Михаил Танич, Роберт Рождественский, Игорь Шаферан, Петрусь Бровка, Анатолий Поперечный, Евгений Евтушенко, Илья Резник, Лев Ошанин. Лекция сопровождалась фото и видео материалами, звучали произведения на музыку Г.В.Мовсесяна.

/Files/images/c_23_oktyabrya/Г.Мовсесян1.jpg /Files/images/c_23_oktyabrya/Г.Мовсесян3.jpg


С 3 по 18 декабря 2015 года в галерее «Мистецтво Слобожанщини» Харьковского областного организационно-методического центра культуры и искусства проходила выставка автопортретов современных художников, посвященная Зинаиде Серебряковой «Себя как в зеркале я вижу…».

18 декабря на закрытии выставки присутствовали сотрудники Центральной библиотеки имени И.Я.Франко - главный библиограф Бежанова Вера Сергеевна и библиотекарь Месяц Оксана Викторовна. На выставке ЦБ имени И.Я.Франко получила в дар книгу-альбом «Нескучне: зустріч через століття».

/Files/images/vyistavki/Выставка автопортетов1.JPG /Files/images/vyistavki/Выставка автопортретов2.JPG

/Files/images/vyistavki/Выставка автопортретов3.JPG /Files/images/vyistavki/Выставка автопортретов4.JPG

/Files/images/vyistavki/P1250736.JPG /Files/images/vyistavki/P1250739.JPG


3 грудня 2015 року, в рамках Міжнародного дня інвалідів, бібліотеки Централізованої бібліотечної системи Жовтневого району м. Харкова прийняли участь в загальнорайонному заході «ДЕНЬ ІНВАЛІДА».

В приміщенні ЗОШ №127 працівниками бібліотек було оформлено книжкову виставку «Казки з усього світу». Діти з задоволенням відповідали на питання вікторини, відгадували загадки, які для них підготували бібліотекарі. За правильні відповіді дітей нагороджували подарунками, їм надавалося право самим вибрати з книжкової виставки для себе книгу, яка їм припала до душі. Батьків та дітей запрошували до бібліотек району, де вони знайдуть для себе цікаві книги та необхідну інформацію.

/Files/images/vyistavki/День инвалида1.jpg /Files/images/vyistavki/День инвалида2.jpg

/Files/images/vyistavki/День инвалида3.jpg /Files/images/vyistavki/День инвалида4.jpg

/Files/images/vyistavki/День инвалида5.jpg /Files/images/vyistavki/День инвалида6.jpg

/Files/images/vyistavki/День инвалида10.jpg /Files/images/vyistavki/День инвалида7.jpg

/Files/images/vyistavki/День инвалида9.jpg /Files/images/vyistavki/День инвалида8.jpg


Читатели детских библиотек ЦБС Октябрьского района приняли участие в конкурсе «Найкращий читач України-2015». Одна из участниц, читатель библиотеки-филиала №7 имени Агнии Барто, Липницкая Тамила, победила в номинации „По следам Шерлока Холмса”.

21 октября Харьковская областная библиотека для детей торжественно вручала призы победителям. Для детей были организованы интересные конкурсы, детские творческие выступления, а также спектакль по книге Клайв С.Льюиса «Хроники Нарнии».

/Files/images/filial_7/конкурс Найкращий читач1.jpg /Files/images/filial_7/конкурс Найкращий читач2.jpg

/Files/images/filial_7/конкурс Найкращий читач3.jpg


15 октября состоялась отчетно-выборная конференция организации ветеранов Украины Октябрьского района. Библиотека-филиал №19 им П.А. Грабовского ЦБС Октябрьского района г.Харькова не осталась в стороне от этого события, так как тесно сотрудничает с организацией ветеранов и проводит, совместно с учениками школы № 127, мероприятия по патриотическому воспитанию молодежи на примерах боевых и трудовых подвигов наших земляков, людей старшего поколения.

Кроме массовых мероприятий работники библиотеки помогают ветеранам в подборе литературы, оказывают им помощь в поиске необходимых лекарственных препаратов по Интернету, объясняют в какие инстанции необходимо обратиться по той или иной проблеме, разъясняют правила заполнения форм для субсидий, рассказывают о новой пенсионной политике государства. Помогая ветеранам, узнавая об их жизни, ребята становятся добрее, мудрее, внимательнее к людям старшего поколения, понимая, что патриотизм - это прежде всего любовь к ближнему, к семье, к Малой Родине, к Украине. Был подготовлен фото-отчет "Спасибі вам, ветерани!".

/Files/images/filial_19/Отчетно-выборная1.jpg /Files/images/filial_19/Отчетно-выборная2.jpg


28 вересня 2015 року в бібліотеці-філії №7 імені А. Барто ЦБС Жовтневого району м. Харкова, для учнів 1 курсу бібліотечного факультету Харківського училища культури, відбулося свято книги „Книга відкриває світ” (До Всеукраїнського дня бібліотек).

Учні познайомилися з роботою бібліотекаря, з її специфікою та особливіст’ю. Пізнали багато цікавого про історію винекнення книги та бібліотек. Були проведенні „Бібліотечна вікторина”, „Вікторина всезнайок”.

/Files/images/filial_7/Книга відкриває.jpg /Files/images/filial_7/Книга відкриває3.jpg

/Files/images/filial_7/Книга відкриває1.jpg /Files/images/filial_7/Книга відкриває2.jpg


2 сентября 2015 года в Центральной библиотеке имени И.Я.Франко ЦБС Октябрьского района г. Харькова состоялась персональная выставка «Єдина Україна» художника Николая Ивановича Белоусова – дипломанта Всеукраинского конкурса «Наша Украина», Международного конкурса «Парад традиций».

/Files/images/vyistavki/персональная выставка1.jpg /Files/images/vyistavki/Персональная выставка2.jpg

/Files/images/vyistavki/Персональная выставка3.jpg /Files/images/vyistavki/Персональная выставка4.jpg


"Аптека" для души, так называют библиотеки - это так и есть. 4 июня 2015 года в библиотеке-филиале №19 имени П.А.Грабовского ЦБС Октябрьского района г.Харькова прошла экскурсия для ребят из летнего школьного лагеря школы №127.

Ребята 3-6 классов узнали, что такое абонемент, читальный зал, чем они отличаются. Ответили на загадки о библиотеке и книгах. Узнали много интересного о том, кто же "спрятался на полках", как книги могут лечить душу.

/Files/images/filial_19/Аптека1.jpg /Files/images/filial_19/Аптека2.jpg


1 июня 2015 года, в рамках празднования Дня защиты детей, в парке ДК Ильича сотрудники библиотек Централизованной библиотечной системы Октябрьского района г. Харькова приняли участие в общерайонном мероприятии.

Библиотекари подготовили и провели для детей конкурсы, загадки, были показаны кукольные спектакли: "Приключения на лесной поляне", «Летние забавы Красной Шапочки и Бабы Яги», во время кукольного спектакля дети стали участниками веселой игры «Это я, это я, это все мои друзья».

/Files/images/vyistavki/День защиты1.JPG /Files/images/vyistavki/День защиты2.JPG

/Files/images/vyistavki/День защиты3.JPG /Files/images/vyistavki/День защиты4.JPG


22 березня 2015 року в Центральній дитячій бібліотеці імені О.Матросова ЦБС Жовтневого району м. Харкова, було проведено II-й етап конкурсу дитячого читання «Найкращій читач України – 2015», в якому взяли участь переможці I –го етапу – це читачі Центральної дитячої бібліотеки та бібліотеки – філії № 7, учні 6, 7, 8 класів13 гімназії та ЗОШ № 54, 59, 153.

Учасники поділилися своїми думками та враженнями про свої улюблені книги та героїв, цікаво розповідаючи, аналізуючи їх вчинки, та висловлюючи своє відношення до героїв книги. Також на розсуд журі були представлені творчі роботи – цікаві малюнки, ілюстрації рефератів.

Учасники конкурсу в теплій дружній обстановці спілкувалися, змагаючись за честь взяти участь у III – му обласному етапі конкурсу, який відбудеться в Харківській обласній бібліотеці для дітей цього року. Такими переможцями стали: Лобойко Поліна (6 кл. 13 гімназія); Коломієць Анна (7 кл. 153 шк.); Ляшенко Владислава (8 кл. 154 шк.), вони були нагороджені цікавими книгами.

Тож побажаємо їм перемоги в III –му етапі облосного конкурсу «Найкращій читач України – 2015».

Координатор II етапі конкурсу, головний бібліотекар Центральної дитячої бібліотекиі імені О.Матросова ЦБС Жовтневого району м. Харкова Ольга Володимирівна Недорубко.


22 февраля 2015 года, в рамках празднования Масленицы, сотрудники библиотеки-филиала №23 им. М.Ю. Лермонтова и Центральной детской библиотеки имени А.Матросова ЦБС Октябрьского района г. Харькова приняли участие в общерайонном мероприятии. В парке ДК Ильича библиотекари провели для детей района веселые конкурсы, народные игры, вместе с участниками кукольного театра ребята и их родители отвечали на вопросы викторины, отгадывали загадки.

/Files/images/vyistavki/Масляница (ДК Ильича)1.jpg /Files/images/vyistavki/Масляница (ДК Ильича)2.jpg

/Files/images/vyistavki/Масляница (ДК Ильича)3.jpg /Files/images/vyistavki/Масляница (ДК Ильича)4.jpg


14 января 2015 года в библиотеке-филиале №19 им. П.ГрабовскогоЦБС Октябрьского района г. Харькова, совместно с СОШ№127, была проведена экскурсия по библиотеке "Книжкин дом и я в нем".

Дети 2-3-х классов познакомились со структурой библиотеки. Узнали, что такое каталоги, почему нельзя книги из читального зала брать домой. Почему библиотека № 19 носит имя П.А. Грабовского. Что такое государственные символы Украины. Встреча прошла в игровой форме. Дети читали стихи Т. Шевченко, А. Пушкина. Просмотрели видеоклип о библиотеках.

/Files/images/filial_19/Экскурсия2.jpg /Files/images/filial_19/Экскурсия1.jpg


С 5 по 18 декабря 2014 года в Центральной детской библиотеке им. А. Матросова ЦБС Октябрьского района г. Харькова, для младших школьников Харьковской гимназии №13, были проведены ознакомительные экскурсии по библиотеке. Знакомство с библиотекой, ее работой проходило в игровой форме. Ребята познакомились с правилами пользования библиотекой, принимали участие в кукольном спектакле «Как беречь книгу», во время которого они отгадывали загадки, отвечали на вопросы викторины о книгах и литературных героях.

/Files/images/tsdb/Экскурсии1.JPG /Files/images/tsdb/Экскурсии2.JPG


27, 28 ноября и 1 декабря 2014 года в Центральной детской библиотеке им. А. Матросова ЦБС Октябрьского района г. Харькова, для учащихся 1-4 классов СОШ№13, проводились экскурсии по библиотеке.

Библиотекарь абонемента Недорубко О.В. рассказалаи ребятам о работе абонемента, порекомендовала для чтения литературу с книжной выставки «Любій малечі про цікаві речі». Библиотекарь читального зала Мельникова Т.И. ознакомила с работой читального зала для учащихся младших классов, пригласила ребят посещать читальный зал. Также для них был показан кукольный спектакль «Как беречь книги», во время которого дети активно участвовали в разгадывании загадок, викторины «Музыкальная шкатулка», пели детские песни.

/Files/images/tsdb/Экскурсия (13 школа)1.JPG /Files/images/tsdb/Экскурсия (13 школа)3.JPG


24 ноября 2014 года гостями Центральной библиотеки имени И.Я.Франко ЦБС Октябрьского района г. Харькова стали учащиеся 9-б класса СОШ №13.

Ребятам рассказали историю Центральной библиотеки, ознакомили с работой читального зала и абонемента, познакомили с книжным фондом, каталогами и картотеками. Также учащихся проинформировали о массовых мероприятиях, проводимых в читальном зале, и представили библиографическую продукцию, выпускаемую Центральной библиотекой имени И.Я.Франко.

/Files/images/meropriyatiya/Экскурсия2-1.jpg /Files/images/meropriyatiya/Экскурсия2-2.jpg

/Files/images/meropriyatiya/Экскурсия2-3.jpg /Files/images/meropriyatiya/Экскурсия2-4.jpg

21 ноября 2014 года гостями Центральной библиотеки имени И.Я.Франко ЦБС Октябрьского района г. Харькова стали учащиеся 9-а класса СОШ №13. Ребятам рассказали историю библиотеки, ознакомили с работой читального зала и абонемента, представили библиографическую продукцию, выпускаемую Центральной библиотекой.

Также учащиеся были ознакомлены с работой краеведческого кинозала. Был представлен фильм И.П.Кавалеридзе «Наталка-Полтавка» (1936 года), который соответствовал школьной программе по изучению одноименного произведения И.Котляревского.

/Files/images/meropriyatiya/Экскурсия1.jpg /Files/images/meropriyatiya/Экскурсия2.jpg

/Files/images/meropriyatiya/Экскурсия3.jpg /Files/images/meropriyatiya/Экскурсия4.jpg

1 июня 2014 года, в рамках празднования Дня защиты детей, в сквере Сафарова сотрудниками библиотеки-филиала №23 им. М.Ю. Лермонтова ЦБС Октябрьского района г. Харькова был проведен праздник детства «Праздник радости и надежды».
Сотрудники библиотеки подготовили и провели для детей викторины, конкурсы, развлекательно-познавательные игры, загадки, был показан кукольный спектакль. В ходе мероприятия ребята встретились с героями сказок.

/Files/images/filial_23/1 июня1.jpg /Files/images/filial_23/1 июня2.jpg

/Files/images/filial_23/1 июня.jpg /Files/images/filial_23/1 июня4.jpg

Кол-во просмотров: 1257

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.